Een onafhankelijk taxatierapport

Ben je op zoek naar een gevalideerd taxatierapport die uitgevoerd wordt door een taxateur die gekwalificeerd is om voor alle geldverstrekkers en overheidsinstanties te mogen taxeren? Dan ben je bij Witte Makelaars aan het juiste adres!

Waarom heb ik een taxatierapport nodig?

Wanneer je een huis gaat kopen kun je niet om een gevalideerd taxatierapport heen. Zonder het taxatierapport kun je vaak geen hypotheek krijgen, en dus ook geen woning kopen zonder eigen middelen. Met dit taxatierapport wordt de marktwaarde van een woning bepaald door een deskundige. De bank of andere geldverstrekker wil namelijk weten wat een woning waard is alvorens ze een hypotheek verlenen.

Maar niet alleen voor de hypotheekaanvraag wordt een taxatierapport gevraagd. Ook bij bijvoorbeeld het verhogen of verlagen van een hypotheek en/of rente, of wanneer je jouw woning gaat verbouwen heeft de geldverstrekker een taxatierapport nodig. Doordat de waarde van een woning vaak stijgt na een verbouwing, kun je namelijk een hogere hypotheek krijgen. Op basis van dit taxatierapport bepaalt de geldverstrekker of je de verbouwing met de hypotheek kunt financieren.

Andere situaties waarvoor een taxatierapport nodig is kunnen bijvoorbeeld een echtscheiding, belastingopgave of een bezwaar tegen de WOZ-waarde zijn. Meer informatie? Neem gerust contact met ons op!

Wanneer wordt er getaxeerd?

De taxatie wordt vaak pas uitgevoerd nadat de koopovereenkomst is getekend. De verkoper en koper zijn dus tot een overeenstemming gekomen over de prijs. Wanneer de koper een hypotheek nodig heeft, zal zijn of haar geldverstrekker vragen om een taxatierapport. Het is dus verstandig om de taxatie zo snel mogelijk na overeenstemming uit te laten voeren. Heb je een woning gekocht en heb je een taxatierapport nodig voor je hypotheek? Bel ons gerust om te vragen naar de mogelijkheden.

Is een taxatie verplicht?

Bij veel banken en andere geldverstrekkers is een gevalideerd taxatierapport verplicht voor het aanvragen of wijzigen van een hypotheek. Meestal wordt hier een gevalideerd NWWI rapport gevraagd welke is uitgevoerd door een onafhankelijke taxateur.

Ben je nog op zoek naar een taxateur? Wij regelen en plannen met veel plezier een taxatie voor je in, bel ons voor de mogelijkheden!

taxatie taxateur taxatierapport

Taxatie aanvragen  Waarom Witte?

  Witte woont

  Wij vinden voor iedereen
  hét (t)huis

  Witte werkt

  Wij bieden een sterk
  marketingplan op maat

  Witte waarde

  Onze waardebepaling is
  gratis

  Witte weet

  Onze marktkennis
  garandeert een vlotte
  verkoop

  Witte wint

  Voor jou! In prijs, overige
  afspraken en ontzorgen

  Reviews

  Klanten beoordelen Witte Makelaars met een 9,3 van de 65 reviews.

  Menu