Dit zijn dé woontrends en kleuren van het jaar 2022!

5 min. lezen

Heb je toevallig net een nieuwe woning gekocht of wil je je huis verkoop klaar maken? Daarvoor hebben wij wat woontrends en kleurentrends van 2022 voor jou op een rijtje gezet! Vooral nu we meer binnen zitten dan eerst door de huidige omstandigheden, is het fijner dan ooit om bijvoorbeeld een mooi ingerichte woonkamer of slaapkamer te hebben.

Kleurentrends

Kleuren spelen een belangrijke rol tijdens het stylen van je woning, het kiezen van de juiste kleur(en) kan een groot verschil maken. Van een rustige natuurlijke tint tot een warme luxe tint: dit zijn dé trends van 2022!

Een van deze kleuren is ‘’Bright Skies’’. Het is een lichte en luchtige blauw. Het is een levendige, optimistische kleur die goed is voor de geest. Door het gebruik van deze rustige kleur kan een ruimte veel opener en groter lijken.

De tweede kleur in het rijtje is ‘’Olive Sprig”. Een flexibele grijsgroen welke vaak wordt gelinkt aan de natuur. De kleur zorgt voor ontspanning en fleurt tegelijk de ruimte op. Gedurfd en toch rustgevend..

Een andere kleur waar steeds vaker voor wordt gekozen is “Ginger Gold”. Ginger Gold staat gelijk aan puur en pittig. De warmte in combinatie met witte of beige tinten zorgt voor rust. Voor welke kleur zou jij gaan? 

Flexa: ”Bright Skies”

Histor: ”Olive Sprig”

Karwei: ”Ginger Gold”

Woontrends

1. Wabi Sabi

Wabi Sabi is een Japanse filosofie die staat voor de kracht van imperfectie. Steeds vaker wordt deze filosofie ook toegepast in het interieur. Voorwerpen die niet perfect zijn afgewerkt passen ideaal binnen dit plaatje. Ook stelt het eenvoud voorop, waardoor je veel rust ervaart. Natuurtinten spelen daarnaast een belangrijke rol. Combineer jij Wabi Sabi met de kleur Olive Sprig?

2. 70’s retro met een moderne twist

Kenmerkend voor het jaren 70 interieur zijn felle kleuren en het gebruik van verschillende materialen zoals fluweel en kunststof. Ook mogen de behangpatronen en de bloemetjesprint niet ontbreken. Helemaal terug naar de jaren ’70 dus!

3. Natuurlijke materialen en organische vormen

Door het gebruik van natuurlijke materialen en organische vormen wordt er een bepaalde sfeer en ruimte gecreëerd. Ook de lichte tinten zorgen voor rust. Door het combineren van rechte lijnen en ronde vormen ontstaat er een perfecte balans.

Kortom: mogelijkheden genoeg! Durf jij de stap te wagen?

Menu